Carles Puigdemont es troba a Brussel·les, han confirmat fonts del Govern. El viatge s'ha confirmat amb prou feines una hora després que el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, anunciés la presentació d'una querella davant l'Audiència Nacional per rebel·lió, sedició i malversació contra ell i la resta del Govern, així com una altra querella davant el Tribunal Suprem contra la Mesa del Parlament.

Aquest mateix matí Puigdemont, cessat pel Govern espanyol com a president català, ha publicat a la xarxa Instagram dues fotos fetes des d'un pati interior del Palau de la Generalitat, tot i que no aclaria si les fotografies han estat preses avui o van ser captades amb anterioritat.

Les fonts consultades no han explicat quin és l'objectiu d'aquest viatge, si bé ahir el secretari d'Estat belga de Migració i Asil, Theo Francken, del partit independentista flamenc N-VA, va suggerir en el seu compte de Twitter que Puigdemont pot sol·licitar "asil polític" a Bèlgica. Una possibilitat de la qual de seguida es va desmarcar el primer ministre belga, Charles Michel, qui va assegurar que l'asil per a l'expresident català "no està en absolut en l'ordre del dia del seu Govern".

Altres membres del Govern Puigdemont han acompanyat el president i que aquesta tarda o demà al matí podrien fer una compareixença conjunta des de la capital comunitària.

El president de Flandes diu que no es reunirà amb Puigdemont

El president de la regió belga de Flandes, el nacionalista flamenc Geert Bourgeois, no es reunirà amb l'expresident català Carles Puigdemont, que és a Brussel·les, han dit fonts del seu partit, la N-VA.

"No té cap reunió amb el nostre ministre president", han assegurat aquestes fonts, que han afegit que els dos polítics no han mantingut contactes anteriorment.

Llach dóna per fet l'exili de Puigdemont com "denúncia" contra Espanya

De la seva banda, el diputat de Junts pel Sí (JxSí), Lluís Llach, ha donat avui per fet l'"exili" de Carles Puigdemont -a qui ha presentat com a president de la "república" catalana-, com "denúncia" contra Espanya davant la comunitat internacional.

També des del seu compte a Twitter, Llach ha afirmat literalment: "El MHP (Molt Honorable President) de la República exiliat és una denúncia contra Ñ davant dels estaments europeus, internacionals i ens guarda intacta ('ens serva') la dignitat de l'1 d'octubre".