El Govern ha nomenat aquest dimarts Lluís Juncà com a secretari general de la vicepresidència i d'Economia i Hisenda, en substitució de Josep Maria Jové, a qui l'executiu català va cessar el 22 de setembre amb l'objectiu de protegir-lo del Tribunal Constitucional (TC) ja que se li havia imposat una multa de 12.000 euros diaris.

D'altra banda, el Consell Executiu ha nomenat Albert Castellanos com a secretari d'Hisenda, que substitueix Lluís Salvadó. Així doncs, el Govern nomena els relleus dels principals càrrecs de la vicepresidència que van ser detinguts al setembre en una operació de la Guàrdia Civil pels operatius de l'1-O.

De retruc, el Govern també ha escollit un nou director general de promoció econòmica, competència i regulació que fins ara ocupava Albert Castellanos i ha nomenat Jordi Boixareu per a aquest càrrec.

Els nomenaments arriben pocs dies abans que divendres el Senat voti definitivament les mesures del 155 que suposarien una intervenció a tots els departaments de la Generalitat.