Els Mossos d'Esquadra han detingut una persona i han desmantellat una plantació de marihuana en una nau industrial de Santa Oliva (Baix Penedès), on han intervingut 1.104 plantes d'aquesta substància que, una vegada processada, tindria un valor al mercat il·legal de 78.000 euros.

La policia autonòmica va informar ahir d'aquesta operació, duta a terme el passat dia 16, que va finalitzar amb la detenció d'un home de 38 anys i nacionalitat sèrbia com a autor d'un delicte contra la salut pública i un altre de frau del fluid elèctric.

Fa mesos, els Mossos van tenir coneixement de l'existència d'una plantació de marihuana a l'engròs en una nau industrial del polígon Molí d'en Serra, a Santa Oliva. El passat dia 16, la policia va poder entrar en la nau -situada concretament al carrer Garraf- i va localitzar les plantes de marihuana, així com 84 llums per al seu cultiu i 106 transformadors.

La plantació disposava d'un complex sistema de reg i filtratge de l'aire, així com d'un sistema elèctric altament sofisticat, segons aquestes fonts.

A més de detenir l'encarregat del manteniment de la plantació de marihuana, la policia autonòmica va denunciar penalment el llogater de la nau industrial per la seva participació en aquests fets delictius.

A la nau, tècnics de l'empresa d'electricitat van constatar la manipulació del comptador perquè la instal·lació de la nau consumia 10 vegades més llum que la mitjana facturada.

L'home de 38 anys detingut va passar dijous a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell, que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.