El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, ha qualificat aquest divendres la retirada massiva d’efectiu dels bancs d’aquest divendres impulsada per Crida per la Democràcia (que inclou l’ANC i Òmnium) com “una barbaritat” i “una magnífica pèrdua de temps”. “Potser és per pagar la fiança del senyor Mas, perquè si no, no té sentit”, ha afirmat, i “a vegades es perden els papers d’una manera tremenda”. Segons Martínez-Maillo, l’ANC i Òmnium “han demostrat la seva actitud anticonstitucional i pro-independentista i no mereixen la mena cap tipus de valoració”.

Martínez-Maillo ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a la Cadena Ser on ha assegurat que Puigdemont encara disposa de temps “fins el ple del Senat” per “rectificar” i convocar unes eleccions de mutu propi. Ha apuntat que l’aplicació del 155 “no és una fórmula màgica” i ha de ser “temporal” i “eficaç”.

L’objectiu, ha apuntat, ha de ser “una convocatòria d’eleccions”, però serà “limitat en el temps”, en la línia del que defensa també el PSOE. “Totes les mesures que coneixerem han de buscar l’eficàcia”, ha sentenciat, malgrat que no ha avançat fins a quin punt afectarà l’autogovern de Catalunya.

Segons el coordinador general del PP, el govern espanyol no contactarà amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, perquè s’ha situat “en l’equidistància”. “No es pot comptar avui per avui amb Pablo Iglesias i Podem per defensar la legalitat i la Constitució”, ha sentenciat.