La defensa de Luis Andrés García Luigi, considerat el líder de la trama de corrupció a Catalunya Pretòria, va manifestar en el judici que la Fiscalia ha «muntat hàbilment» un escenari acusatori en el qual s'ha «focalitzat en la demonització» del seu client. Durant l'última sessió del judici que va celebrar l'Audiència Nacional, l'advocat de Luigi va sol·licitar una sentència absolutòria per al seu defensat en un al·legat final que va durar gairebé dues hores i en el qual va intentar desmuntar les tesis de la Fiscalia Anticorrupció, que demana per a ell 13 anys de presó.

A la vista hi van estar presents els 12 acusats, entre ells dos exalts càrrecs de la Generalitat i homes de confiança de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, si bé cap d'ells va voler fer ús del seu dret a l'última paraula.

Per tant, només van intervenir els advocats dels cinc acusats que no van pactar amb la Fiscalia: Luigi, el seu número dos Manuel Valera, l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet i l'exregidor d'Urbanisme, Bartomeu Muñoz i Manuel Dobarco, respectivament; i el constructor José Singla.

L'advocat de Luigi, que va ser diputat català del PSC en els anys 80, va manifestar que s'ha intentat «alleugerir la prova» i que l'estratègia de la fiscal Ana Cuenca s'ha basat en «un picoteig de converses telefòniques».

«Com que Luis García Saez és el gran aconseguidor... el gran home d'influència», va dir el seu advocat en to d'ironia, alhora que criticava que la Fiscalia «no descendeix a la prova concreta». El lletrat va negar que Luigi manipulés els tècnics municipals.