Un militant de Poble Lliure, el manresà Toni Casserras, va declarar als jutjats de Manresa com a investigat per enaltiment del terrorisme arran de la seva participació el passat mes de febrer a Castelló de Farfanya en un acte d'homenatge als trenta anys de la mort de l'històric militant independentista del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) Julià Babia. Alguns sectors han relacionat Babia amb Terra Lliure.

La fiscalia va presentar a finals del mes de setembre una denúncia contra quatre membres de Poble Lliure -entre els quals es troba el diputat de la CUP Albert Botran- per enaltiment del terrorisme, i aquesta demanda va ser acceptada per l'Audiència Nacional.

Casserras, que és el primer dels quatre investigats que ha estat citat a declarar, va rebre el suport d'una cinquantena de persones a l'entrada del jutjat. A la sortida del mateix, Casserras va explicar que el jutge li va fer al voltant de divuit preguntes i va denunciar que es tracta d'un «intent d'espantar els moviments que volem canviar les coses».