El líder de Podem, Pablo Iglesias, va rebre una forta escridassada ahir al matí a l'estació de Sants de Barcelona per un grup de mig centenar de persones que acudien, equipades amb banderes espanyoles, a la manifestació a favor de la unitat d'Espanya que se celebrava al centre de la capital catalana.

«Fora, fora!», va ser el crit més corejat pels passatgers que acabaven d'arribar en un TAV a Barcelona en trobar-se Iglesias al control de seguretat de l'estació ferroviària quan es disposava a agafar un tren. Sense deixar d'onejar les seves banderes, els manifestants van llençar els seus crits contra Iglesias mentre el diputat deixava la seva motxilla a l'escàner i saludava els vigilants de seguretat, segons s'aprecia en un vídeo difós pel mitjà de comunicació El Español.

De camí a Madrid, des del mateix tren, Iglesias va comentar l'incident en un tuit amb les següents paraules: «Qualsevol polític ha d'assumir que l'escridassin. Avui m'ha tocat a mi. Mentre no hi hagi violència, cap queixa. Seguirem demanant diàleg».

Iglesias havia viatjat dissabte a Barcelona per a una entrevista televisiva i en el moment de l'escridassada es trobava de camí per tornar a Madrid.

Els comuns demanen diàleg

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, va assegurar que una DUI demà al Parlament seria un gran error. Domènech va demanar al Govern «que treballi pensant en el 80% aplegat» a favor del dret a decidir.