Santi Vila, conseller d'Empresa i Coneixement, ha demanat aquest dijous "precipitar" un "alto el foc" entre els governs català i espanyol. En declaracions a l'ACN el conseller ha demanat serenitat i ha fet una crida a "fer possible un marc de diàleg i negociació". En aquest sentit, el titular de la cartera d'Empresa i Coneixement ha dit que cal "trobar la manera de no perjudicar en cap cas l'economia i la societat" i s'ha mostrat partidari que "les veus que estan demanant diàleg i moderació s'imposin als sectors més extremistes" d'aquí al proper dilluns.

En un article publicat al diari 'Ara' també aquest dijous, Vila ja ha apostat per "donar una última oportunitat al diàleg", i ha demanat que tant Catalunya com l'Estat es comprometin "per un temps" a no prendre "noves decisions unilaterals".

Vila parla, en concret, d'una treva d'uns mesos durant la qual aposta per buscar una "mediació de persones de reconegut prestigi per als dos governs que propiciïn una negociació de bona fe i transparent".