La ministra d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel Tejerina, ha demanat "restaurar la convivència" després de la celebració del referèndum i la repressió policial de l'1 d'octubre, però sempre "dins del respecte a la llei". Abans de la cloenda aquest dilluns al migdia de la jornada ´El futur de la indústria. Els nous reptes' a la Fira de Barcelona, Tejerina ha reiterat que "els cossos de seguretat complien un mandat judicial i tenien una tasca que no se'ls va posar fàcil" i ha desitjat "una ràpida recuperació" als ciutadans i als agents de la Policia espanyola i de la Guàrdia Civil ferits el diumenge. La ministra també ha restat importància al resultat del referèndum i només ha valorat que "el recompte demostra que la majoria de catalans viu al marge d'això i que, a més, s'ha fet sense garanties. No hi havia democràcia en la convocatòria ni va haver-n'hi en la votació".

"Espanya és un gran país, amb una història conjunta de superació de les dificultats. Ahir va ser un dia trist perquè els dirigents del Govern van forçar la ruptura de la convivència i ara toca cosir, restaurar i retornar a la societat catalana la convivència, que és allò més valuós. Tenim un gran projecte espanyol i europeu per fer grans conquestes econòmiques i socials. El món avança cap a la integració", ha explicat Tejerina

La ministra ha afegit que "les normes que ens donem són per complir-les i per protegir els ciutadans. La convivència s'ha trencat i ara cal tornar a avançar junts". "Sense seguretat jurídica és difícil atraure les inversions que faciliten el desenvolupament econòmic. El Govern ha portat Catalunya a la deriva".

En aquest sentit, la ministra ha afirmat que "la convivència es restaura treballant junts i dins del marc de la llei. Dins de la llei es pot parlar de tot, però cal respectar les lleis que ens hem donat. L'estat de dret és complir amb allò acordat".

Sobre la violència policial, Tejerina ha assenyalat que "vam veure escenes que ningú volia veure i que haurien de fer reflexionar als dirigents que han impulsar una cosa que era il·legal. Cal assenyalar aquells dirigents que porten tant temps treballant en la fractura de la societat".