El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha assegurat aquest dijous al migdia que aquest proper cap de setmana els Mossos d'Esquadra prioritzaran "salvaguardar el bé superior de la convivència ciutadana" per sobre dels mandats de la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Per la seva banda, el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, ha reiterat diverses vegades que el triple objectiu és "complir la legalitat, defensar l'estat de dret i mantenir la convivència pacífica".

Per això, ha instat la ciutadania catalana a "celebrar" de la manera que vulgui les seves reivindicacions, "menys fent una cosa que ha estat declarada il·legal".

Després de la reunió de la Junta de Seguretat de Catalunya, Nieto també ha remarcat que Diego Pérez de los Cobos, considerat el número 3 del Ministeri de l'Interior, seguirà sent la persona que coordini l'actuació dels tres cossos policials, ara sota "mandat judicial", després que aquest dimecres la magistrada del TSJC assumís la direcció de l'operatiu.

Els representants de l'estat també han instat Puigdemont a desconvocar el referèndum, però la resposta del president ha estat negativa.

D'altra banda, Nieto ha criticat un cop més la manera com s'ha convocat la reunió de la Junta de Seguretat, que ha dit que "mai" s'havia convocat sense acordar prèviament l'ordre del dia i la data.