Més de 400 capellans i diaques de l'Església catòlica a Catalunya han remès una carta al Papa en la qual li fan arribar el manifest a favor del referèndum català que van fer públic divendres passat i li demanen a més que intercedeixi davant el Govern espanyol perquè la consulta es pugui celebrar amb garanties.

En la carta els signants assenyalen que s'han decidit a dirigir-se al papa Francesc perquè «s'ha fet pública la protesta del Govern espanyol davant la Santa Seu» pel manifest a favor del referèndum. Seguidament li sol·liciten, «fraternalment, que demani al Govern d'Espanya, públicament o mitjançant vies diplomàtiques, que revisi la seva visceral oposició a aquest referèndum reclamat pel 80% de la població i cessi les seves actuacions repressives, i així permeti al Govern de Catalunya, legitimat pel Parlament, procedir amb garanties a la realització d'aquesta consulta diumenge que ve, 1 d'octubre».

En la missiva inclouen el contingut del manifest que van fer públic divendres passat 390 capellans i 30 diaques, entre els que figuren clergues de totes les diòcesis i capellans jesuïtes, claretians, salesians, escolapis, cistercencs, caputxins, dominics, carmelites, monjos benedictins de Montserrat i d'altres ordes religiosos.

En manifest expliquen que donen suport a la celebració del referèndum de l'1-O «moguts pels valors evangèlics i humanístics que representem i empesos per l'amor sincer al poble que volem servir».