Un ampli desplegament de la Guàrdia Civil ha arribat a les set del matí d'aquest dimarts a l'empresa de missatgeria Unipost, a Terrassa, a la recerca de material relacionat amb el referèndum de l'1-O. Segons han explicat alguns treballadors, durant el registre s'haurien trobat un nombre encara indeterminat de notificacions per a les meses electorals de l'1-O. Sis furgons de la Guàrdia Civil custodien la seu de la companyia, davant la mirada d'un centenar de persones. Ja s'ha convertit en un fet habitual les concentracions a cada operatiu policial contra empreses que podrien estar fent feines vinculades a l'1-O, com impremtes o missatgeries. Entre els concentrats, que criden consignes en favor del dret a decidir, hi ha el diputat i secretari de Política Municipal d'ERC, Marc Sanglas, i el portaveu del PDeCAT a Terrassa i tinent d'alcalde de l'Ajuntament, Miquel Samper.

Segons ha explicat el primer tinent d’alcalde de Terrassa, Miquel Sàmper (PDeCAT), la Guàrdia Civil hauria entrat a la seu d'Unipost a primera hora del matí, hauria iniciat els registres sense mostrar l'ordre judicial, i estaria a l'espera que es personi el secretari judicial amb l'ordre corresponent. "Tot registre ha de tenir unes garanties, que són que hi hagi la intervenció del secretari judicial, del Jutjat número 13, el representant de l'empresa ha d'estar assistit per una advocat", ha explicat.

En aquest mateix sentit s'ha expressat el vicedegà del Col·legi d'Advocats de Terrassa, Jaume Sales, que ha explicat que "s'estarien mirant sobres a contrallum", motiu pel qual considera que no s'estaria actuant correctament a l'espera del requeriment corresponent.

Amb tot, un centenar de persones s'han concentrat a les portes de l'oficina i han col·locat clavells a damunt dels cotxes de la Guàrdia Civil, mentre han pronunciat càntics en favor del dret a decidir. També han cantat els Segadors, l'Estaca, i aplaudit els treballadors d'Unipost que entren i surten a fer repartiments.