El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, ha acusat el ministeri d'Hisenda de portar al "col·lapse total" les administracions si es persisteix en el control de les nòmines i factures de l'executiu català. En una entrevista aquest dilluns a RAC1, Junqueras ha valorat que "això ens portarà al col·lapse de totes les administracions. Com s’ho faran per validar factura per factura?". El vicepresident ha considerat "irresponsable" aquesta posició del govern espanyol i ha reiterat que la Generalitat presentarà un recurs contenciós administratiu per evitar que s'intervinguin les seves finances.

"Nosaltres apliquem un dret internacional -el dret a l’autodeterminació- i l’implantem amb una llei a Catalunya. En canvi, ells se salten tota la seva legislació. Han anunciat que ho intervindran tot", ha afegit Junqueras. "Nosaltres podem fer front a les nòmines dels mestres i mossos. Els recursos els tenim, però ells ens diuen que no els podem fer servir i que els hi hem de comentar factura per factura. No sé fins on arribaran", ha lamentat.

Segons el vicepresident, el govern espanyol vol aplicar l'article 155 de la Constitució per "intervenir totalment" Catalunya, però està utilitzant la llei d'estabilitat pressupostària perquè l'aplicació del 155 tardaria massa temps i "té costos polítics" de cara al referèndum de l'1-O. "Ens intervenen perquè ho fem bé, que és el súmmum de la tergiversació de la llei d’estabilitat pressupostària", ha conclòs.

Junqueras també ha assegurat que els treballadors públics i els proveïdors del Govern "estan cobrant més d’hora que mai". Davant d'això, el govern d’Espanya diu que "és que vol comprovar factura per factura i, fins que no s’hagi fet, no es paga res de res". "No puc donar garanties de fins on portaran la seva irresponsabilitat. Volen que surti malparat tothom”, ha sentenciat.

De cara al referèndum, el vicepresident ha reiterat que el dia 1 d’octubre "als col·legis hi haurà tot el necessari perquè els ciutadans d’aquest país puguin votar". En aquest sentit, ha afirmat que "el millor dels recursos és que els ciutadans d’aquest país puguin votar i que ho facin amb total claredat".