Pirates de Catalunya va anuncair ahir que havia clonat la web de garanties.cat, bloquejada per la Guàrdia Civil a instàncies del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJSC) que instrueix la causa contra el referèndum de l'1-O. «Considerem el referèndum com una eina bàsica de participació ciutadana i un dels pilars de qualsevol democràcia moderna. La seva celebració no es pot veure coartada per lleis obsoletes o intents autoritaris de conservar l'statu quo vigent» van argumentar en el comunicat enviat.

La Fiscalia havia demanat que es clausurés la web i el formulari d'inscripció de col·laboradors i el TSJC ha estimat la demanda. «Em comenten que la web de garanties està caiguda. És igual, l'hem tornat a pujar a garanties.pirata.cat», va assenyalar el portaveu de Pirates de Catalunya, Enric Pineda.

Prèviament, el partit polític ja havia recuperat el portal referendum.cat amb el domini alternatiu http://referendum.pirata.cat , a través d'IPFS (InterPlanetary File Sistem) i utilitzant protocols P2P per assegurar que estigui disponible sense dependre d'un únic servidor i impossible de censurar.