Les fiscalies provincials han traslladat als comandaments policials del territori les ordres per impedir el referèndum. Els fiscals en cap s'han reunit amb els responsables dels Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil, que seran els encarregats de fer arribar la directriu als seus subordinats. En el cas dels Mossos, segons han precisat fonts de la fiscalia, també seran ells els qui hauran de trametre-la a les policies locals. Les trobades han durat una mitja hora. La directriu encomana expressament als cossos policials "requisar urnes" i tot el material per a l'1-O i els ordena actuar davant qualsevol acte dirigit a preparar i celebrar "el referèndum d'autodeterminació il·legal" on hi hagi autoritats, funcionaris o particulars "en connivència" amb els dos primers.

De la Fiscalia General de l'Estat a la Superior de Catalunya i, ara, a les provincials. Els fiscals en cap de cada demarcació s'han reunit aquest matí amb els comandaments policials per traslladar-los les directrius al voltant de l'1-O, on se'ls encomana que ordenin retirar urnes i impedir qualsevol acte previ al referèndum.

Les trobades s'han celebrat a les dotze del migdia a les dependències de les fiscalies provincials, situades als edificis de l'Audiència. En general han durat al voltant de mitja hora tot i que en algun cas -en concret, al de Lleida- s'han acabat allargant uns 60 minuts.

Durant la reunió, els comandaments dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Civil i la policia espanyola han rebut per part dels fiscals en cap les ordres que dimanen directament del general de l'Estat, José Manuel Maza. Entre d'altres se'ls ordena requisar urnes i que, en el marc de les seves funcions com a policia judicial, facin atestats de qualsevol acte o actuació dirigida a organitzar la cita de l'1-O.

Trasllat als subordinats i a les policies locals

Ara seran els comandaments policials de cada lloc els encarregats de trametre les directrius als seus subordinats. En el cas dels Mossos, segons han concretat fonts de la fiscalia, això també passa per fer-les arribar a les policies locals.

A Girona, la fiscal general Ana Meléndez s'ha reunit amb el comissari i cap de la Regió Policial dels Mossos, Josep Milan; el comissari de la policia espanyola Francisco Pamplona i el cap de la Guàrdia Civil, el comandant Josep Antoni Esteve Folch. A la sortida, tot i que cap dels comandaments policials no ha volgut fer declaracions, sí que han concretat que la trobada ha consistit només en traslladar-los la instrucció.

A l'Audiència de Lleida, el fiscal en cap Juan Boné s'ha reunit amb els caps de les regions policials dels Mossos a Ponent i a l'Alt Pirineu, el comissari Xavier Monclús i l'intendent Ramon Calsina; el tinent coronel de la Guàrdia Civil, José Antonio Ángel Gonzalo, i el comissari en cap de la policia espanyola Manuel Hernández.

A Tarragona, el fiscal en cap Xavier Jou s'ha reunit amb els caps de les regions policials del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, el comissari David Boneta i l'intendent Josep Maria Estela; el comissari de la policia espanyola Carlos Yubero i el comandant de la Guàrdia Civil Vicente Luengo.