L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha celebrat aquest dimecres al vespre l'aprovació de la llei del Referèndum al Parlament. "Aquesta norma és un pas clau en el procés cap a la plena sobirania de Catalunya", asseguren les entitats sobiranistes en un comunicat conjunt. L'ANC, Òmnium i l'AMI han traslladat també "suport i escalf" als representants polítics i han advertit: "Cap tribunal podrà aturar la voluntat de tot un poble; volem deixar clar un cop més que la unitat és la nostra força; no deixarem ningú pel camí". En aquest context han fet una crida a omplir els carrers de Barcelona de manera "massiva" aquest Onze de Setembre.

Les entitats que presideixen Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Neus Lloveras asseguren que no els "tremolaran les cames davant les amenaces i intimidacions constants". "Un Tribunal Constitucional intervingut pels poders polítics de l´Estat no farà modificar ni una coma del mandat democràtic de celebrar el Referèndum", avisen.

En aquest context, defensen també que a partir del 2 d´octubre obeiran la legalitat catalana si així ho decideixen els ciutadans l'1-O. El comunicat torna a posar sobre la taula la caixa de solidaritat com a eina per "combatre els atacs" de l'Estat.