La diputada de la CUP al Parlament Mireia Boya va assegurar ahir que la formació anticapitalista es planteja no assistir a la manifestació contra els atemptats convocada per a dissabte que ve, dia 26, a Barcelona si hi participa el rei Felip VI o el president del Govern, Mariano Rajoy. La manifestació està convocada per l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, per rebutjar el terrorisme i sota el lema «No tinc por». Ahir al vespre, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar a la formació anticapitalista que es «replantegi» el seu «lamentable» rebuig: «S'equivoquen, perquè a la manifestació de dissabte no hi ha dret d'admissió», va assenyalar en declaracions a La Sexta.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Boya va explicar que a la CUP li hauria agradat que aquesta manifestació hagués estat convocada per la societat civil, per la ciutadania, i va subratllar que no vol que es produeixi una imatge com la de divendres passat, dia 18, quan els Reis, Rajoy i altres autoritats espanyoles i catalanes van encapçalar el minut de silenci a la plaça de Catalunya de Barcelona en homenatge a les víctimes dels atemptats de la Rambla i Cambrils.

«El Rei no és benvingut per a nosaltres», va declarar la diputada de la CUP, tant perquè aquesta formació és republicana com per «les relacions d'amistat i econòmiques» que, segons la seva opinió, mantenen la monarquia espanyola i les del Golf Pèrsic, com la de Qatar o la dels Emirats Àrabs, «que són les que estan finançant el terrorisme». «Aquestes monarquies estan finançant i donant armes a Daesh, que són els culpables del que va succeir dijous a Barcelona», va remarcar.

La CUP considera «una hipocresia enorme» que el rei Felip VI «vingui a passejar-se» a Barcelona com a mostra de suport després dels atemptats quan, segons va dir, està «contribuint a finançar el terrorisme de caire islàmic».

«M'agradaria que aquesta gent no encapçalés aquesta manifestació», va defensar Boya, que va rebutjar que en la pròxima mobilització de Barcelona torni a reproduir-se «una imatge d'imperialisme i de capitalisme econòmic que està contribuint a finançar justament els autors de l'atemptat de dijous».