Els Mossos d'Esquadra han acudit avui a la mesquita de Ripoll (Ripollès) per buscar pistes sobre l'imam Abdelbaki Es Satty i han recollit mostres al lloc on se solia seure i en els espais més freqüentats pel sospitós, segons ha informat a Efe el secretari de la comunitat musulmana.

Segons han informat fonts de la lluita antiterrorista, els agents han acudit a la mesquita per dur a terme gestions pròpies de la investigació dels atemptats de Catalunya, encara que no es tracta d'un escorcoll.

Els investigadors sospiten que l'imam, que està desaparegut, va poder tenir un paper clau en la cèl·lula terrorista, integrada per dotze persones, que ja han estat identificades.

Segons el secretari de la comunitat Annur, Hammou Minhaj, els policies han estat a l'interior de la mesquita menys de deu minuts i li han preguntat on solia seure l'imam, quins espais eren els que més utilitzava i si hi havia pertinences seves.

Seguidament han agafat mostres en aquestes zones i han abandonat la mesquita.

L'imam es troba desaparegut des de dies abans dels atemptats de dijous passat a Barcelona i Cambrils (Baix Camp), pel que intenten confirmar si és un dels morts en l'explosió de la casa d'Alcanar (Montsià) en la qual la cèl·lula preparava les bombes amb les quals pretenia cometre de forma immediata un o diversos atemptats de més magnitud a la capital catalana.

Els Mossos d'Esquadra ja van registrar divendres passat a la nit l'habitatge de l'imam a Ripoll, que no té antecedents per terrorisme si bé va tenir relació amb un dels investigats pels atemptats de l'11-M.

Per ordre del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu, que manté la investigació sobre els atemptats en secret, els agents van buscar divendres passat a la nit en l'habitatge de l'imam des d'armes o explosius fins a documents i el contingut d'agendes, dispositius mòbils i el registre de trucades dels seus telèfons que puguin tenir relació amb aquesta cèl·lula terrorista.

Els agents també intenten descobrir si l'imam és el membre de la cèl·lula que va viatjar a Suïssa a finals de l'any passat.

L'imam va sortir de la presó de Castelló el 5 de gener del 2012, on va estar ingressat per infracció de la llei d'Estrangeria.