Un centenar de musulmans residents a Catalunya es van concentrar ahir davant de la font de Canaletes de les rambles de Barcelona per mostrar el seu rebuig al terrorisme, després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, segons va informar el Centre Cultural Islàmic Català.

Els manifestants es van desplaçar pel tram de les Rambles on dijous passat va tenir lloc l'atropellament massiu que ha reivindicat el grup gihadista Estat Islàmic (EI) i es van detenir davant dels punts on els ciutadans van col·locar espelmes, flors i missatges de solidaritat amb les víctimes.

El Centre Cultural Islàmic Català va convocar aquesta concentració per mostrar la seva repulsa al terrorisme i desvincular-lo de la seva religió.

La consigna «No tinc por», que la multitud va corejar ahir en la plaça de Catalunya, va ser una de les més corejades, al costat de lemes com «Soc musulmà, no soc terrorista», «No en el meu nom» i «L'Islam és pau». Els concentrats van voler subratllar el seu compromís ferm amb la pau i la convivència entre persones de diferents creences i religions, i es van mostrar en totalment en contra de l'estigmatització del col·lectiu musulmà.

El portaveu del Centre Islàmic Camí de la Pau, Mohammad Iqbal Chaudhry, va avançar que la comunitat musulmana de Catalunya està preparant una nova concentració per aquest dilluns «a la qual acudirà molta més gent perquè haurem tingut temps per coordinar-nos millor».

Després de revelar-se la nacionalitat marroquina dels autors dels atemptats a Barcelona i Cambrils, hi ha hagut diverses mostres de xenofòbia i racisme contra el col·lectiu musulmà.

La més evident va tenir lloc divendres passat , quan un grup d'extrema dreta format per organitzacions com la Falange, Democracia Nacional (DN) o Plataforma per Catalunya, es va aplegar a la Rambla per fer una concentració en contra de l'islam.

A la concentració s'hi van aplegar una vintena de persones que pretenien vincular la comunitat musulmana amb els actacs terroristes. La seva veu, però, va quedar neutralitzada per més de 300 persones que els van encerclar.