La Federació Musulmana d'Espanya (FEME) ha mostrat avui la seva "condemna més ferma" als atemptats de Catalunya i ha fet una crida als musulmans d'Espanya a fer pinya i unir-se a la resta de la societat espanyola per "evitar que els terroristes i extremistes tinguin èxit en el seu intent de crear divisions".

En un comunicat remès aquest matí, la federació demana a més als musulmans que "organitzin i participin en tota mena d'activitats de condemna el terrorisme a escala local o nacional".

Al Govern espanyol, la FEME li demana treballar amb la resta de països per "crear una cooperació efectiva en la lluita contra aquest fenomen internacionalment" i donar suport els esforços dels països que lluiten contra el terrorisme.

La federació presenta el seu condol a les famílies de les víctimes i resa pel ràpid restabliment dels ferits en l'atemptat, que "se suma als atacs terroristes que han passat a diverses parts del món com França, el Regne Unit, Alemanya, Síria, Iraq, Egipte, Tunísia, Líbia i altres països, provocant un gran nombre de víctimes i ferits".

"Es tracta d'un terrorisme el perill del qual es veu exacerbat per una ideologia extremista, que no s'adhereix a cap religió i molt menys a l'Islam. Volem recordar aquí que la gran majoria de les víctimes d'aquest terrorisme són musulmans", indica l'agrupació en el seu comunicat.

També la Junta Islàmica d'Espanya i l'Institut Halal van emetre ahir a la nit un comunicat en el qual expressaven la seva "total commoció" i "condemna absoluta i sense pal·liatius" de l'atemptat de Barcelona, que la comunitat islàmica d'Espanya "lamenta de manera especial" per dirigir-se a "compatriotes" i "persones que han elegit el nostre país com a lloc d'oci i descans".

"No hi ha res que pugui justificar aquest crim, que ens indigna com ens van indignar els perpetrats a París, Londres, Manchester, Kabul, Bagdad, Manila i en altres tants llocs", indica en el seu comunicat la Junta Islàmica d'Espanya, que reitera la seva "ràbia, impotència i perplexitat davant actes que busquen alimentar la por i l'exclusió".