El comitè d'Eulen va suspendre temporalment la vaga indefinida a l'aeroport de Barcelona-el Prat per l'atemptat que va tenir lloc ahir a la tarda a la Rambla de Barcelona, on una furgoneta va atropellar intencionadament desenes de transeünts, i que va causar, almenys, tretze morts.

«De moment s'ajorna la vaga pels esdeveniments succeïts avui a Barcelona», van explicar fonts sindicals, que van assenyalar que els treballadors acudiran avui als seus llocs de treball amb normalitat, encara que no formin part dels serveis mínims. La reunió que van mantenir ahir la direcció i el comitè d'Eulen va acabar finalment sense acord, per la qual cosa serà el Govern qui designi l'àrbitre que s'encarregarà de redactar el laude obligatori per tancar el conflicte de l'aeroport de Barcelona-el Prat. A la reunió, que va durar poc més d'una hora, el comitè de vaga va rebutjar proposar el nom de cap mediador per redactar el laude, en considerar que l'esmentada mesura «és il·legal». L'empresa, que estava disposada a negociar amb el comitè el nom de l'àrbitre, va lamentar l'actitud dels representants dels treballadors i va assegurar que se sotmetrà a la decisió que adopti ara sobre aquest assumpte el Ministeri de Foment.

El Govern va notificar ahir al matí a les dues parts el laude de compliment obligat per solucionar la vaga indefinida en Eulen Seguretat al Prat, per la qual cosa les parts disposaven d'un termini de 24 hores per designar un àrbitre. No obstant això, davant el desacord d'empresa i dels treballadors, serà Foment qui assigni una persona en les 24 hores següents que sotmetrà, amb caràcter previ, les parts perquè formulin les al·legacions que estimin oportunes en relació amb la seva imparcialitat.

Deu dies de termini

L'àrbitre dictarà la seva decisió, que haurà de resoldre en equitat les qüestions que s'hagin suscitat en el plantejament i desenvolupament de la vaga, prèvia audiència de les parts, en el termini de deu dies que es compten des de la data de la seva designació.

A la reunió, el comitè va refusar proposar el nom d'un àrbitre, però va plantejar la possibilitat de reobrir la negociació per desencallar el conflicte, després que diumenge passat la plantilla rebutgés la proposta de la mediació del departament de Treball, que preveia una pujada salarial de 200 euros mensuals.