L'atropellament contra una multitud que passejava per les Rambles de Barcelona, que ha causat almenys dos mort i vint ferits, se suma a d'altres atacs de similars característiques, la majoria ocorreguts a Europa.

En nombrosos casos, els atropellaments han estat deguts a atemptats terroristes, encara que en el cas de Barcelona s'està investigant la naturalesa de l'atac.

Aquesta és la cronologia dels principals atacs per atropellament en el món des de 2014:

  • 20 octubre 2014.- Un jove canadenc de 25 anys convertit a l'Islam, atropella dos soldats a Saint-Jean-sud-Richelieu, a prop de Mont-real (Canadà), causant la mort a un d'ells abans de caure mort en un tiroteig amb les forces de seguretat. (Gihadista)
  • 14 juliol 2016.-84 morts (deu d'ells nens) i 50 ferits en estat crític, després que un conductor suïcida atropellés amb un camió a Niça una multitud que assistia als focs artificials de la Festa Nacional al passeig dels Anglesos. Dies després l'EI va reivindicar l'atac com a obra d'un dels seus "soldats".
  • 19 desembre 2016.- 12 morts en atropellar un camió a una multitud en un mercat de Nadal a Berlín.
  • 22 març 2017.- Cinc morts (quatre ciutadans, d'ells una espanyola i un policia) en un atac terrorista davant el Parlament britànic, a Londres, que va reivindicar l'EI- en què un home va atropellar els vianants al pont de Westmisnter amb un tot terreny i va apunyalar després l'agent. El terrorista va ser abatut.
  • 7 abril 2017.- Un uzbek resident a Suècia atropella amb un camió una multitud en un carrer de vianants del centre d'Estocolm, i moren cinc persones.
  • 3 juny 2017.- Vuit morts (entre ells un espanyol) i vint ferits, molts d'ells en estat crític, després que un vehicle atropellés vianants al Pont de Londres i els seus tres ocupants apunyalessin en la seva fugida a diverses persones fins a arribar al pròxim mercat de Borough. Els tres gihadistes van ser abatuts per la policia.
  • 19 juny 2017.- Un mort i deu ferits a prop de la mesquita de Finsbury Park, al nord de Londres, on una furgoneta va atropellar fidels musulmans.
  • 9 agost 2017.- Un vehicle atropella a la localitat de Levallois Perret, adjacent a París, una patrulla del dispositiu antiterrorista desplegat a França després dels atemptats del 2015 i causa sis ferits. El conductor va ser neutralitzat per la policia.