L'assessor del comitè de vaga d'Eulen, Juan Carlos Giménez, es va mostrar ahir escèptic respecte a un canvi d'opinió de l'assemblea de treballadors sobre la proposta de mediació de la Generalitat i va assegurar que veu més factible que torni a guanyar el no.

Els treballadors d'Eulen, encarregats dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat-Barcelona, celebraran avui una nova assemblea per pronunciar-se de forma exclusiva sobre la proposta de la Generalitat d'augment salarial, de 200 euros més al mes per dotze pagues, i que havia estat acceptada per l'empresa.

La votació tindrà lloc després que dijous passat l'assemblea ja rebutgés la proposta mediadora d'increment salarial i recolzés majoritàriament una altra superior que no havia estat consensuada ni amb l'empresa ni amb la Generalitat. En declaracions a Efe, Juan Carlos Giménez va assegurar que els treballadors ja es van pronunciar fa dos dies en contra de la proposta de la Generalitat, «que va ser llegida completament», pel que veu difícil un canvi d'opinió, malgrat les apel·lacions a fer-ho que han rebut de Govern central, Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. Un «no» de l'assemblea trencaria completament les negociacions entre les parts i faria inevitable la vaga indefinida prevista pels treballadors a partir de dilluns, escenari per al que el Ministeri de Foment ja s'està preparant amb el desplegament de més Guàrdies Civils a l'aeroport.

Giménez va criticar també a la consellera de Treball, Dolors Bassa, per actuar, segons el seu parer, «més com a àrbitre que com mediadora» al voler imposar la proposta de la Generalitat, tot i que va lloar la dedicació d'altres membres del departament com el secretari general de Treball, Josep Ginesta.

L'assemblea de treballadors d'Eulen d'avui arrencarà a les 11.00 hores i es tancarà a les 18.00, quan començarà el recompte dels vots. A diferència del que va passar dijous passat, en aquesta assemblea sol se sotmetrà a votació la proposta de la Generalitat, que havia estat acceptada per l'empresa i que preveu un augment salarial de 200 euros en dotze pagues.

La normalitat ahir era la tònica general als controls de seguretat de l'aeroport de Barcelona-el Prat, on en totes dues terminals les cues van oscil·lar entre els 10 i els 20 minuts.