Segons dades de Protecció Civil, fins a 18 persones han mort ofegades a les platges catalanes des de l´inici de la temporada de bany, l´1 de juny i fins aquest dilluns, més del doble que la xifra registrada l´any passat durant el mateix període, que era de 7. Des del Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM), s´ha registrat un augment de les assistències per ofegaments d´un 31%, i fins aquest diumenge, se n´han fet 144. En un 19% dels casos han tingut resultat de mort, cosa que representa que 28 persones han perdut la vida des de principi d´estiu. Sense comptabilitzar les d'aquest dilluns, el SEM xifra en 17 les persones que mort ofegades a les platges, 8 en piscines i 3 més, en rius o embassaments.

69 de les assistències que ha fet el SEM aquest estiu, fins el dia 6 d´agost, s´han dut a terme en piscines i 66 més en platges. La resta, 9, s´han produït en altres espais aquàtics com pot ser rius, llacs o embassaments. De totes les assistències, el 81% s´han recuperat i per tant, han salvat la vida 116 persones.

El SEM ha facilitat aquestes dades el mateix dia en què, en menys de 24 hores s´han comptabilitzat 4 morts a les platges catalanes les dues darreres aquest mateix dilluns. Un home de 78 anys ha perdut la vida a la platja de Sant Pol de s´Agaró, a Sant Feliu de Guíxols, i tres hores més tard, un home de 41 anys, ha mort a la Platja Gran de Platja d´Aro.