La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge del Vendrell (que investiga el cas 3%) que imputi qui va ser president de l'empresa pública Infraestructures.cat (antiga GISA). El ministeri públic el considera «peça fonamental» de l'entramat de pressumpte finançament irregular de CDC.

Segons va informar el rotatiu digital Crónica Global, a partir de les dades que obren en poder del jutge, la fiscalia sosté que Quer ha pogut cometre, d'entrada, els delictes de tràfic d'influències i suborn. El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va assegurar ahir que des de l'executiu català s'ha transmès al jutge que investiga el cas 3% -sobre presumpte finançament irregular de CDC- «qualsevol informació o dada rellevant» al respecte d'aquesta causa.

Després de la reunió d'ahir del Govern, Junqueras es va referir, a preguntes dels periodistes, a la informació publicada pel diari digital El Español en la qual s'assegura que una comissió dependent del vicepresident català va descobrir un «tripijoc» de contractes en l'etapa de govern d'Artur Mas i ho va reflectir en un informe intern.

En la seva compareixença parlamentària, Junqueras va revelar que Infraestructures.cat, l'antiga Gisa, s'havia personat com a acusació particular en la causa judicial sobre l'actuació de Rosell, investigat per la seva suposada participació en el cas 3%.

«El que hem fet sempre, amb coneixement del consell d'administració d'aquesta empresa, és traspassar qualsevol informació o dada rellevant al jutge instructor del Vendrell», va subratllar Junqueras. «Tots nosaltres, a través de l'òrgan corresponent, vam transmetre al jutge tot allò que el jutge ens ha requerit», va dir.