La Generalitat va donar resposta a l'ultimàtum de 24 hores del Ministeri d'Hisenda per aclarir l'increment de 6.150 euros en una partida pressupostària destinada a l'organització, gestió i seguiment de processos electorals. Segons fonts del Departament d'Economia, a la seva resposta el Govern assegura que aquesta partida no té «res a veure» amb el referèndum i que es tracta d'una despesa «corrent» que respon al manteniment d'un sistema de gestió de la informació d'un organisme que depèn del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI). L'executiu català considera que el Ministeri d'Hisenda busca fer «extraordinària» una qüestió "ordinària» perquè el Govern ha respost multitud de cartes d'aquest estil des del 2012.

El Govern es manifesta en aquesta direcció després que el Ministeri d'Hisenda enviés una carta a la interventora general de la Generalitat de Catalunya, Rosa Vidal, on adverteix que disposa de 24 hores per donar resposta a la missiva que li va enviar el passat dimarts reclamant-li un aclariment sobre la despesa de 6.150 euros. A la missiva, signada pel secretari d'Estat d'Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, l'executiu espanyol adverteix de les responsabilitats administratives o penals que pot tenir no respondre el requeriment, i li recorda que la Comissió Delegada d'Afers Econòmics va acordar divendres condicionar el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) al fet que el Govern no gasti diners en el referèndum.

La Generalitat complirà el FLA

El Govern català va garantir ahir que complirà ja aquest divendres dia 28 l'exigència del Govern central de què li detall setmanalment les seves despeses, però va acusar l'executiu d'intentar «generar por dels funcionaris» de la Generalitat amb aquestes mesures.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el secretari d'Hisenda del Govern català, Lluís Salvadó, va lamentar que el Govern espanyol augmenti la «burocràcia» relacionada amb la despesa pública i ha dit que «dubta moltíssim» que el Govern acabi «tallant» els recursos del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) a Catalunya.

Salvadó va voler deixar clar que només una petita part dels 2.000 milions mensuals de despesa del Govern es financen amb càrrec al FLA, que cobreix principalment «el dèficit» autoritzat per a l'exercici.