Les tempestes que ahir diumenge van afectar molts punts del territori català van deixar uns 16.000 abonats sense llum, segons Endesa. La companyia elèctrica va informar que la xifra d'afectats sense subministrament elèctric va fluctuar molt en funció del moment, ja que variava en funció de la intensitat de la tempesta i dels punts per on anava passant. Entre les localitats més afectades hi va haver Castelldefels, que cap a les vuit del vespre tenia 5.600 clients sense llum; Viladecans, on n'hi havia 1.600; Mont-roig del Camp, on es van registrar uns 3.400 afectats; Sabadell, on es van localitzar 2.400 abonats sense llum, i Vacarisses, on n'hi va haver un miler. En la majoria de casos els talls de llum es van produir pels sistemes de seguretat de les línies, que en detectar les condicions atmosfèriques adverses es van desconnectar. Un cop passada la tempesta, però, el sistema elèctric va anar fent reconnexions automàtiques.

Les tempestes amb fort vent van afectar, sobretot, el litoral i prelitoral de Tarragona, on en localitats com Riudoms es van registrar en tan sols mitja hora 30,8 litres per metre quadrat, i posteriorment es van desplaçar cap a Barcelona. Protecció Civil va mantenir l'alerta del Pla Inuncat i el telèfon d'emergències 112 de Catalunya va rebre un centenar de trucades relacionades amb incidències derivades de les pluges-

D'aquestes trucades, es van passar 40 avisos als Bombers de la Generalitat: 34 als de la demarcació de Tarragona i 6 avisos als de les Terres de l'Ebre. La majoria eren per arbres caiguts en la via, elements estructurals a punt de caure pel vent i alguna petita inundació de baixos.

A Siurana es van registrar 25,7 litres per metre quadrat en 30 minuts, mentre que a Falset, en el mateix període de temps, van ser 23,5; a Vinyols i els Arcs (Baix Camp), 22,4, i a Horta de Sant Joan (Terra Alta), 21,3 litres per metre quadrat.

Protecció Civil va recomanar extremar les precaucions en la conducció i que no es deixessin vehicles en rieres o llocs soterrats.