La Generalitat ha iniciat una campanya per informar la ciutadania sobre els perjudicis de la venda il·legal: en l'economia, en l'afavoriment de les bandes organitzades i en la distribució de productes insegurs.

L'acció ha estat impulsada pel Departament d'Empresa i Coneixement a través de la Direcció General de Comerç. Sota el lema «No t'enganyis, no només compres un producte fals», la Generalitat ha editat 40.000 cartells i 300.000 díptics contra la compra als manters. Els fullets informatius alerten que els productes que ofereixen els manters poden ser insegurs, ja que no compleixen la normativa, i recorden que comprar en el top manta suposa fomentar els grups organitzats que normalment proveeixen de mercaderia als venedors ambulants. A més, també hi ha l'objectiu de conscienciar la població sobre els perjudicis que provoca la venda ambulant en l'activitat econòmica de Catalunya.

Els díptics s'han elaborat en català, castellà, francès i anglès i es distribuiran a través d'ajuntaments, oficines de turisme i transports públics (Ferrocarrils de la Generalitat, Rodalies Renfe i el Metro de Barcelona). Encara que es difondrà per tot Catalunya, hi haurà un especial incís en aquelles zones que concentren un major volum de venda ambulant: Barcelona, la seva àrea metropolitana i les zones costaneres. La campanya també s'està difonent a través d'anuncis a la televisió, ràdio, mitjans digitals i premsa escrita.

A banda de la Generalitat, també hi ha altres associacions d'àmbit local i comarcal que participen en la seva difusió com la Fundació Barcelona Comerç, Barcelona Oberta o Pimec Comerç.