El nou conseller de Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull, ha asseverat avui que qualsevol pas que hagi de donar, des de la seva nova responsabilitat, per organitzar l'eventual referèndum de l'1 d'octubre "no serà un problema, sinó un honor".

En una entrevista en Rac1, Turull, que ahir va agafar el relleu de Neus Munté, ha reafirmat així el seu compromís amb el referèndum i ha remarcat que "la determinació és absoluta", pel que ha avisat a l'Estat: "No el podran frenar".

A escassos dies de que dimarts que ve afronti la compra d'urnes el Govern remodelat, amb les incorporacions també de Joaquim Forn (Interior) i Clara Ponsatí (Ensenyament), Turull ha subratllat que "totes les decisions seran col·legiades" i ha afegit: "Qualsevol pas cap a l'1 d'octubre no el veig com un problema, sinó com un honor".

Ha assegurat que desconeix les raons per les quals Neus Munté va decidir sortir del Govern, però ha manifestat, en tot cas, que el compromís amb el procés sobiranista de la ja exconsellera és "absolut".

Turull ha utilitzat el símil d'un equip de futbol, en el que no tots sempre juguen, ja que el president català, Carles Puigdemont, decideix "en cada moment l'alineació en funció de les circumstàncies".

En una altra entrevista en Catalunya Ràdio, el nou conseller portaveu ha indicat que el president català entén després d'aquests canvis que el nou gabinet és el que pot "portar a terme" el referèndum amb "totes les garanties".

Ha afirmat que "ningú li ha parlat" de més canvis en el Govern en un futur pròxim, encara que ha admès que "amb la mateixa rapidesa amb la qual entres pots sortir" d'un executiu.