L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) va demanar ahir a la Conselleria d'Interior de la Generalitat que «apliqui ràpidament la llei» per protegir els veïns afectats per l'ocupació massiva de pisos de protecció oficial a La Mina, que s'ha dut a terme cada nit des de dimarts passat.

En un comunicat, l'Ajuntament va qualificar l'ocupació d'aquests immobles, destinats en principi a famílies amb pocs recursos, «d'acte de violència que va en contra de la Llei i de la societat» i va demanar que les administracions actuïn amb «zero tolerància».

L'Ajuntament també va considerar «imprescindible» l'actuació conjunta amb les administracions per acabar amb aquesta ocupació que treu «la possibilitat d'accedir a un habitatge digne» a veïns d'un bloc al carrer Venus, als quals es planejava reallotjar en els nous pisos de protecció.

Segons va informar el Consorci de la Mina, l'Alcalde del municipi i vicepresident d'aquesta associació, Joan Callau, es va reunir dijous amb el president de la comissió executiva del mateix Consorci, Francesc Iglesies, i amb veïns residents dels immobles contigus als ocupats, als quals «va comunicar personalment el seu suport».

El Consorci també va dir que dijous va estar treballant per tapiar els pisos que es trobaven buits, però que aquella mateixa nit es van produir més ocupacions, encara que no de forma tan massiva com els dies anteriors, en els quals es van arribar a ocupar 40 pisos dels 60 que estaven desocupats.

Sospiten de tràfic de drogues

Diverses fonts relacionen aquestes ocupacions massives amb una operació policial desenvolupada el passat 19 de juny pels Mossos contra clans locals vinculats al tràfic de drogues i en la qual també va ser detingut el regidor de Ciutadania i Serveis a la Persona de Sant Adrià del Besòs, Juan Carlos Ramos.

L'operació, dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 4 de Badalona (Barcelonès), investiga si presumptament el regidor va desviar fons públics destinats a la vigilància d'edificis del Consorci de La Mina cap a algun d'aquests clans.

Desenes de pisos públics dels carrers Anna Frank i Manuel Fernández Márquez, i la Rambla de la Mina han estat ocupats en les últimes tres nits, més de 40, la qual cosa ha desenvocat en una denúncia davant el jutjat del Consorci de La Mina.