L'exlíder del PDeCAT al Congrés i exportaveu del Govern, Francesc Homs, ha reaccionat amb contundència a la destitució del ja exconseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, aquest dilluns a la nit. En tres missatges a Twitter, Homs ha explicat que no comparteix el cessament de Baiget, i ha assenyalat que "si per declaracions més o menys afortunades se'l fa fora, n'hi ha que sobren des de fa temps". A més, l'excap de files del PDeCAT a Madrid ha afegit que "políticament decisions així ni sumen ni fan gran el projecte, tot just el contrari", i s'ha preguntat: "Com és que de moment només som els del PDeCAT que ens condemnen els de Madrid i/o ens volen fora alguns de Catalunya? Fins els ous".

Els tres tuits seguits arriben poc després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi destituït Baiget, aquest dilluns a la tarda, per les polèmiques declaracions en una entrevista a 'El Punt Avui', on l'exconseller no descartava, tenint en compte la reacció de l'Estat, que es pogués repetir un 9-N per tal que els ciutadans puguin votar "a través de qualsevol altre instrument que permeti mesurar la realitat".

El cap del Govern ha signat aquesta mateixa tarda el nomenament de Santi Vila com a substitut de Baiget. El relleu entrarà en vigor demà quan sigui publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). Santi Vila mantindrà temporalment el càrrec de conseller de Cultura fins que es nomeni un nou titular d'aquest altre Departament.