El Govern va nomenar ahir la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Àngels Chacón, com a nova directora general d'Indústria del Departament d'Empresa i Coneixement. Nascuda a la capital de l'Anoia l'any 1968, Chacón també és des de l'any 2015 regidora de Dinamització Econòmica, Coneixement, Internacionalització i Interior del consistori igualadí pel grup del PDeCAT. A més, és coordinadora del projecte Urbact Retailink sobre la innovació en l'oferta comercial a les ciutats mitjanes. A banda, des de l'any 2008 ocupa el càrrec de directora executiva del Centre de Simulació 4D Health per a la innovació en la seguretat del pacient. Chacón és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i té formació especialitzada en el Comerç Internacional.

La portaveu del Govern, Neus Munté, va donar a conèixer el nomenament d'Àngels Chacón com a nova directora general d'Indústria en el marc de la roda de premsa per anunciar els acords de Govern.

Chacón va entrar a l'Ajuntament d'Igualada l'any 2011 com a independent al grup municipal de CiU i va ostentar la cartera de Dinamització Econòmica, Comerç i Turisme. Entre els anys 2011 i 2015 també va ser coordinadora del projecte Urbact 3D Cities sobre creixement econòmic i innovació en l'àmbit de la salut.

Els anys previs al 2011, Chacón va desenvolupar la seva trajectòria professional en empreses del sector paperer i també va ser gerent de la Unió Empresarial de l'Anoia entre el 2008 i el 2011.

La nova directora general d'Indústria és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i té formació especialitzada en el Comerç Internacional.

Joan Romero, a ACCIÓ

En l'àmbit del Departament d'Empresa i Coneixement, el Govern també va nomenar Joan Romero conseller delegat d'ACCIÓ. Nascut a Barcelona l'any 1972, Romero és Llicenciat en Economia per la Universitat de Barcelona, màster en Direcció d'Operacions, i Diplomatura DAF en Direcció d'Operacions i Innovació per ESADE. va estat professor d'Economia Mundial i Espanyola a la Universitat de Barcelona i va treballar en el sector bancari i en el sector de la consultoria estratègica abans d'incorporar-se al Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM) de la Generalitat, del qual va ser el director de Planificació.

Amb la constitució d'ACCIÓ com a agència del Govern de la Generalitat de Catalunya per impulsar la competitivitat empresarial a través de la innovació i la internacionalització, Romero va ocupar el càrrec de secretari executiu de l'organització i posteriorment el de director executiu. va participar en l'elaboració de diversos plans de suport a l'empresa, entre els quals destaquen els diversos Plans de Recerca i Innovació de Catalunya, el Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació, els diferents Plans estratègics que han impulsat CIDEM i ACCIÓ en els darrers 15 anys i el Pacte Nacional per la Indústria.

Romero també va dirigir els Informes Anuals de l'R+D i la Innovació a Catalunya, el Baròmetre de la Innovació a Catalunya i ha col·laborat en diferents anàlisis de la situació competitiva de Catalunya des d'una perspectiva internacional, destacant Reviews of Regional Innovation - Catalonia de l'OCDE i el Catalonia in World Competitiveness de l'IMD.

Esteve, al gabinet jurídic

El fins ara secretari general del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Francesc Esteve, ha estat nomenat aquest dimarts director del gabinet jurídic de la Generalitat. Precisament la querella de fiscalia contra la compra d'urnes contra la consellera Meritxell Borràs també va dirigida contra ell. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha destacat que el compromís polític d'Esteve amb el procés és més que evident i ha defensat que ofereix les màximes garanties per la seva experiència i la pulcritud en la seva feina. Esteve substitueix al capdavant del gabinet jurídic a Margarida Gil, que passa a ser membre del Consell de Garanties Estatutàries ocupant una plaça vacant.