L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha llegit el manifest conjunt de l'ANC, Òmnium i l'AMI, durant la mobilització d'aquest diumenge davant les fonts de Montjuïc de Barcelona, que ha aplegat unes 30.000 persones, segons la Guàrdia Urbana. L'exjugador i exentrenador del Barça, aclamat per les desenes de milers de persones que s'han concentrat sota el lema 'Referèndum és democràcia', ha reclamat el suport de la comunitat internacional per fer possible la votació de l'1 d'octubre: "Demanem que ens ajudi. Apel·lem a tots els demòcrates d'Europa i del món a fer-nos costat en la defensa dels drets avui amenaçats a Catalunya com el dret a la llibertat d'expressió política i el dret a vot. A fer front dels abusos d'un estat autoritari", ha afegit Guardiola, que ha assegurat que "quan el Govern compleixi amb el mandat democràtic no estarà sol".

El discurs de les entitats, molt aplaudit i que el tècnic del City ha llegit en català, castellà i anglès, ha afegit que es votarà "encara que l'Estat no ho vulgui", i que "l'única resposta possible és votar". "L'Estat persegueix fins i tot el debat polític", ha continuat llegint Guardiola, que ha sentenciat que l'actitud del govern espanyol és "inèdita i democràticament insostenible". "A més de la majoria democràtica del Parlament, el Govern ha de saber que tots i cadascú de nosaltres estarem al seu costat. Ara que la veu de la democràcia vol ser segrestada, més que mai acudirem a les urnes i defensarem amb totes les nostres forces la democràcia i els nostres representants. Hi estem compromesos. No fallarem!", ha conclòs Guardiola.

La presència de l'entrenador del City ha despertat l'interès de diversos mitjans internacionals, segons han informat fonts de l'organització a l'ACN. En total, més de 250 mitjans s'han acreditat per cobrir la mobilització d'aquest migdia.