L'exdirector de Serveis de Planificació i Recursos de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Albert Gadea, va assegurar davant la jutgessa del Cas Pretòria que la interventora va rebre pressions brutals de l'arquitecte municipal i el secretari perquè no entorpís la requalificació dels terrenys de la Pallaresa. Gadea va relatar que els dos van tenir una reacció terrible quan Carol els va mostrar una taxació dels terrenys que havia demanat pel seu compte, la qual li va generar reticències vers els canvis urbanístics.

D'altra banda, aquest ex alt càrrec d'urbanisme també ha relatat que l'empresa pública Gramepark assumia obres que no li eren pròpies de la seva competència i que sovint ho feia sense una adjudicació legal. També va afirmar que l'Ajuntament va encarregar una auditoria on es va constatar que Gramepark tenia un forat econòmic de 40 MEUR, però que l'alcalde Bartomeu Muñoz ho va voler ocultar.

Albert Gadea, que ha declarat en qualitat de testimoni, va explicae que el 2009 va empènyer la interventora Maite Carol a demanar un informe sobre les plusvàlues dels terrenys de la Pallaresa, i va assegurar que tant l'arquitecte municipal, Lluís Falcón, com el secretari, Javier Ezquiaga li van donar llargues i li van dir que no existia aquest document. Va ser aleshores quan el mateix Gadea, va relatar, va suggerir a Carol que demanés una taxació dels terrenys als tècnics del Departament d'Urbanisme de l'Ajuntament.

Albert Gadea ha afirmat que els informes de la interventora havien començat a ser molestos per a l'alcalde Bartomeu Muñoz arran de la situació econòmica de l'empresa pública Gramepark.