El Parlament va aprovar una moció, amb els vots a favor de tots els grups excepte JxSí, que insta el Govern a «fer un reconeixement a la tasca dels rectors i la comunitat universitària augment el pressupost universitari almenys al que hi havia al començament de les retallades». És un dels punts de la moció que va tirar endavant ahir a la cambra, sobre una universitat per a tothom i sense precarietat que majoritàriament s'ha aprovat per unanimitat

En un altre dels punts, el Parlament insta l'executiu català a «fer les gestions oportunes» davant de l'Estat per deixar sense efecte la racionalització de la despesa pública de manera que s'eviti l'acomiadament i la precarització del personal docent investigador i que es permetin noves contractacions en aquest sentit.

Per altra part, el Parlament també va instar a recuperar els serveis de menjador en tots els instituts abans que arrencada el pròxim curs escolar, en una votació que ha perdut Junts pel Sí.

Recuperar serveis de menjador

El PSC va portar al ple del Parlament una moció que, entre d'altres punts, insta «recuperar el servei de menjador escolar en tots els instituts abans de l'inici del pròxim curs 2017-2018», a l'hora que planteja la possibilitat d'avançar els horaris de menjador. En aquest punt van votar a favor Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es pot, PPC i CUP, mentre que JxSí es va quedar sol i en minoria votant en contra.

La mateixa correlació es va produir en un altre punt aprovat del text, que exigeix dotar de professionals específics els serveis de menjador i transport escolar abans de l'inici del pròxim curs.