La diputada del PPC i vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va qüestionar que no es renovi Juan Antonio Gallo a la presidència del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, «justament qui va censurar l'adjudicació de la gestió d'Aigües Ter Llobregat». Per això, Levy veu «intencionalitat política» en el relleu en el càrrec, que des d'ahir ocupa Neus Colet. La diputada va afirmar que Gallo «va intentar frenar el contracte de concessió de més de 1.000 milions d'euros a Acciona per a la gestió de ATLL per irregularitats en la concessió, cosa que va desmuntar els plans de la Generalitat». Per tot plegat, els populars van sol·licitar la compareixença de Gallo, de Colet i del conseller de Transparència, Raül Romeva.

Levy va explicar que l'adjudicació a Acciona es va fer «de forma poc clara per interessos pressupostaris el 2012 amb un govern en funcions». En aquest sentit, va advertir que si el Tribunal Suprem confirma la nul·litat de l'adjudicació «suposarà per a la Generalitat un desemborsament de més de 500 milions i un increment del dèficit de 1.000 milions». Per tot plegat va demanar la compareixença del fins ara president, de la seva successora i del conseller de Transparència.

«Malgrat que el càrrec és de lliure designació, tenint en compte la seva importància en el control de l'adjudicació de contractes del sector públic, hauria d'estar allunyat de motivacions polítiques com en aquest cas sembla ser davant les discrepàncies que Gallo ha mantingut en diverses ocasions amb l'actual Govern», va insistir.

«Resulta paradoxal que una operació tan fosca de renovacions en un organisme fiscalitzador del Govern s'hagi produït a l'empara precisament del departament de transparència», va etzibar al departament que lidera Romeva. La diputada popular vol que tots tres compareguin perquè el Govern aclareixi si està compromès amb la transparència en l'adjudicació dels seus contractes públics i «amb quin rigor» es porten a terme.

Colet és advocada de Generalitat, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i té un màster en Dret Tributari i Financer, també a la UB, i un màster en Dret de Catalunya a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Des de l'any 2005 i fins a l'actualitat, Colet ha estat cap de la Secretaria Tècnica de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa (JCCA) de la Generalitat, que és l'òrgan consultiu específic de l'administració en matèria de contractació pública. Entre els anys 1994 i 2005, va ser vocal de la Junta Consultiva de Contractació Administrativa en representació del Departament d'Economia i Finances.