El Parlament va donar llum verd a tramitar la Proposició de Llei de protecció dels denunciants i altres mesures de lluita contra la corrupció presentades per Ciutadans després que cap grup hagi presentat esmenes a la totalitat. ERC, Catalunya Sí que es pot (CSQEP) i la CUP van protagonitzar una roda de premsa al costat de la plataforma d'activistes Xnet per criticar la proposta, a la qual van definir com «una campanya de màrqueting» de Cs, encara que ja van avançar que permetrien la seva tramitació per poder «millorar-la» en comissió parlamentària.

El text, que consta de cinc articles, estableix que les persones físiques o jurídiques que denunciïn casos de corrupció tindran dret a una indemnització jurídica plena, excepte si tenen implicació amb els fets denunciats. En cas que la denúncia es presenti davant l'Oficina Antifrau de Catalunya, la proposició preveu que els denunciants també tinguin dret a mantenir en secret les seves dades personals.

També la proposició recull que els poders públics hauran de promoure i adoptar programes de detecció i persecució de males praxis, irregularitats, fraus o qualsevol mena de fet il·lícit.

Precisament, el mes de febrer passat el Congrés va tramitar també una proposició de llei integral de Ciutadans de lluita contra la corrupció que recull també algunes de les mesures de la proposta que la formació taronja també ha portat amb èxit a la cambra catalana.