Mercadona, empresa familiar de supermercats de capital 100% espanyol, incorpora a la seva plantilla un total de 7.000 persones de cara a la campanya d'estiu, que s'inicia en aquest mes de juny fins al setembre. Això suposa comptar amb 2.000 persones més respecte a les 5.000 contractades durant l'estiu de 2016.

La necessitat de reforçar la plantilla durant aquests mesos es deu, principalment, al fet que gran part dels seus treballadors i treballadores gaudeixen de les seves vacances i hi ha un increment de clients amb l'arribada de turistes. L'objectiu d'aquesta ampliació és garantir l'excel·lència en el servei que s'ofereix als clients a les més de 1.600 botigues repartides per tot Espanya.

José Elías Portalés, Director de Contractació de Recursos Humans de la companyia, ha destacat que aconseguir aquest objectiu de qualitat requereix preparació i esforç "perquè aquests milers d'empleats accedeixin a la formació específica dels seus llocs i tinguem la seguretat que estem satisfent als nostres clients de la mateixa manera que ho fem la resta de l'any ". Actualment, Mercadona té una plantilla de 79.000 persones, després de crear l'any passat 4.000 nous llocs més, tots amb ocupació estable i de qualitat que reflecteix el compromís de la companyia amb el creixement personal i professional del conjunt de les seves treballadores i treballadors.

Aquest compromís ha permès, dins el marc del Conveni Col·lectiu de la companyia, aconseguir importants fites en 2016, com ara que el 98% de la plantilla cobrés una prima per objectius (300 milions d'euros en el seu conjunt), que 7.536 persones canviessin de tram o categoria laboral (amb un increment salarial del 11%), o que es garanteixi, com amb les 7.000 persones que s'incorporen per a la campanya d'estiu, que el salari net mínim d'entrada a Mercadona sigui de 1.122 euros al mes.