El bisbe de Solsona, Xavier Novell, va haver de sortir de l'església de Santa Maria de l'Alba de Tàrrega escortat pels Mossos d'Esquadra, la Policia Local i alguns feligresos enmig de la forta escridassada de desenes de persones que es van concentrar al migdia a la plaça Major per rebutjar les seves darreres declaracions, en què relacionava l'orientació sexual amb l'absència de la figura paterna.

Convocada pel col·lectiu targarí per a l'Alliberament LGTBI, De Transcantó, la protesta, que va aplegar més d'un centenar de persones, es va fer coincidint amb les confirmacions que va oficiar Novell a la parròquia. El portaveu del col·lectiu, Marc Andreu, va afirmar que cal «reaccionar davant qualsevol agressió homòfoba i LGTBIfòbica» i va afegir que no és el primer cop que reben «ofenses i faltes de respecte per part de Novell».

El bisbe Novell va necessitar l'ajuda dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Tàrrega per poder sortir de l'església de Santa Maria de l'Alba davant la gran escridassada d'un grup d'un centenar de persones que es van concentrar per rebutjar les seves declaracions sobre l'homosexualitat reflectides a la glossa dominical del cap de setmana passat. Els concentrats van desplegar pancartes on es podien llegir lemes en contra de l'homofòbia i a favor de la llibertat sexual. Així mateix, es van poder sentir càntics com els de «bisbe, dona la cara» i «estimem com volem».