El tribunal que jutja el «cas Palau» ha decidit no admetre a tràmit les noves conclusions definitives del Consorci del Palau de la Música, ja que considera que el tràmit ja va concloure. A l'inici de la sessió, l'advocat del Consorci va demanar que s'acceptés el nou escrit, presentat dimecres després de l'última reunió del Patronat del Consorci que va votar per cinc vots a quatre canviar les conclusions i acusar també CDC per haver-se quedat suposadament 6,6 milions del Palau.

El tribunal, com van opinar la fiscalia i les defenses, considera que el tràmit ja va concloure el 17 de maig, quan es van presentar les conclusions de les acusacions, i que ara ja no es poden modificar.

Just abans de començar el torn de les defenses per presentar les seves conclusions definitives, el lletrat de la Generalitat, representant el Consorci, va demanar poder acusar CDC, cosa que el Consorci va deixar de fer quan CiU va arribar al Govern el 2010, i adherir-se parcialment a la petició de la fiscalia contra Osàcar i el partit convergent per tal de poder obtenir els 6,6 milions que CDC s'hauria quedat en comissions irregulars de Ferrovial que haurien passat pel Palau.

Suport a la demanda

L'acusació popular, exercida per la FAVB, va donar suport a la demanda considerant que el tràmit de conclusions definitives de les acusacions encara no havia conclòs fins que no comencés formal i realment el tràmit de les conclusions definitives de les defenses.

En canvi, el fiscal i la Fundació del Palau es van oposar a la petició del Consorci, considerant que ja no és el moment processal oportú, i el ministeri públic ha proposat que la petició per recuperar els diners es facin en el tràmit d'informes finals, que comença dilluns que ve.

També s'hi van oposar totes les defenses. Els més durs van ser els advocats de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i de Fèlix Millet, en considerar que el tràmit ja va concloure, i que el decurs del judici no pot dependre «de l'albir dels canvis de criteri polítics».

Xavier Melero, advocat d'Osàcar i CDC, va dir que el Consorci només podria acusar a CDC com a acusació popular, i fins i tot hauria d'estar acusat com a responsable a títol lucratiu, ja que s'hauria pogut beneficiar d'uns diners, els de Ferrovial, que no li pertocaven, mentre el seu òrgan de govern «no va fer res, com era habitual».

També va lamentar el paper de l'advocacia de la Generalitat amb el canvi de criteri judicial. Després de deliberar uns tres minuts, el tribunal no va acceptar la petició del Consorci perquè el tràmit ja havia conclòs.

«No es pot anar enrere», va dir la magistrada Montserrat Comas, ja que això posaria en risc la seguretat jurídica i podria arribar a provocar la nul·litat de tot el judici. Així, com a exemple, va dir que el tràmit de prova ja ha conclòs i tampoc seria pertinent citar a declarar un nou testimoni.