La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va assegurar que «ningú» li ha preguntat pel procés d'independència durant les reunions que ha mantingut a Brussel·les per defensar la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament. Montserrat també va dir que el pla de la Generalitat per convocar un referèndum a la tardor «no afecta» en «res» les possibilitats de la capital catalana, que ha recordat que ja està «preparada» per instal·lar «demà mateix» el personal de l'EMA a la Torre Agbar. «Estem treballant coordinadament amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat», va dir la ministra, afegint que la ciutat compleix «tots i cadascun dels criteris» proposats per la Comissió Europea i el Consell per acollir l'EMA.

«Som el govern de tots els catalans i per tant volem l'Agència Europea del Medicament a Barcelona. Per tant, estic convençudíssima que això no afecta per res i no m'han preguntat res», va defensat la ministra de Sanitat des de Brussel·les. «Som la millor opció, la millor ciutat, el millor país, perquè complim tots i cadascun dels criteris, som els primers de la classe», va afirmar Montserrat, que és a la capital europea per una sèrie d'entrevistes amb el comissari de Salut, Vytenis Andriukaitis, la secretaria general de la Comissió i la del Consell per defensar la candidatura catalana.

«Estem treballant coordinadament amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, i el que és bo per a Barcelona és bo per Catalunya, i el que és bo per a Catalunya és bo per a Espanya i Europa», va assegurar la ministra, que va voler desvincular els esforços per aconseguir l'EMA del debat sobiranista. Barcelona, va dit Montserrat, és «la millor opció davant de totes les opcions» i també «la millor tenint en compte els criteris objectius» que ha presentat aquesta setmana la Comissió Europea.