Els Mossos d'Esquadra continuen avui amb el dispositiu per trobar el pres preventiu acusat d'una temptativa d'assassinat que va fugir ahir del jutjat de Vilanova i la Geltrú (Garraf) amb les manilles posades, quan abandonava una sala de vistes després de comparèixer davant del jutge.

Des del moment de la fugida, els Mossos, que custodiaven al pres durant el seu trasllat al jutjat i en la seva compareixença judicial, van desplegar un ampli dispositiu amb diverses unitats, fins i tot amb un helicòpter, per poder localitzar Salaheddine C., de 24 anys i natural del Marroc.

La policia catalana ha distribuït a través de les xarxes socials la foto del fugitiu i recorda als ciutadans que en cas que el vegin o l'identifiquin, ho posin en coneixement dels Mossos a través del telèfon 112.

El jove fugit, que a Catalunya ha residit a Sant Boi i Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), es trobava actualment en presó preventiva a la Model de Barcelona, on estava en espera de judici per dues causes pendents, una d'elles per assassinat en grau de temptativa el 2016, que investiga un jutjat de Sant Boi, han informat fonts de la investigació.

El fugitiu havia estat traslladat pels Mossos de la presó Model al jutjat de Vilanova per comparèixer davant del jutge en relació amb un delicte de robatori amb violència i intimidació, perpetrat per una banda organitzada en el que suposadament estava involucrat al costat de cinc persones més.

En acabar la compareixença, cap a les 13:30 hores d'ahir, es va abraçar amb alguns dels altres suposats membres de l'organització, el que va provocar un moment de confusió, davant el qual els agents els van separar, no obstant això, el pres va aconseguir desfer-se'n del control policial que el custodiava i que l'havia de portar de nou a la presó Model, i es va donar a la fuga.

El fugitiu, que no té permís per residir a Espanya, tenia vigent una ordre d'expulsió al seu país d'origen, que no s'havia executat en estar encara obertes les investigacions judicials que tenia pendents.

El deganat dels jutjats de Vilanova i la Geltrú havia advertit dues vegades de les carències de seguretat de l'edifici, la primera d'aquestes en l'any 2012 i l'última l'any passat, en considerar que els espais del recinte no estan prou aïllats.