Un pres s'ha fugat avui del jutjat de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) amb les manilles posades, quan abandonava la sala de vistes en què acaba de ser jutjat per un delicte de robatori en domicili, segons han informat a Efe fonts pròximes a la investigació.

Els Mossos d'Esquadra, que custodiaven al pres durant el seu trasllat al jutjat i en la seva compareixença judicial, han desplegat un ampli dispositiu, fins i tot amb mitjans aeris, per poder localitzar el pres fugat, Salaheddine C., de 25 anys i natural del Marroc.

En el dispositiu de recerca, els agents també han tallat alguns carrers pròximes al jutjat de Vilanova per tractar d'impedir que el jove, que anava vestit amb roba fosca, pugui sortir del municipi.

El jove fugit, que a Catalunya ha residit a Sant Boi de Llobregat i Cornellà de Llobregat, a Barcelona, ??es trobava actualment en presó preventiva a la presó Model de Barcelona, ??on estava a l'espera de judici per dues causes pendents, una d'elles per assassinat en grau de temptativa, segons les fonts.

El fugitiu havia estat traslladat pels Mossos d'Esquadra de la presó Model al jutjat de Vilanova i la Geltrú per comparèixer davant del jutge en relació amb un delicte de robatori amb intimidació, perpetrat per una banda organitzada en el qual suposadament estava involucrat.

En finalitzar la compareixença, cap a les 13:30 hores, el pres ha aconseguit desfer-se del control dels Mossos d'Esquadra que el custodiaven i que l'havien de portar de nou a la presó Model on estava ingressat, i s'ha donat a la fuga.

Segons s'ha pogut comprovar en les càmeres de seguretat del recinte, després de burlar els controls policials el pres ha abandonat, encara emmanillat, les dependències de l'edifici dels jutjats de Vilanova i la Geltrú, situats a la Ronda Ibèrica d'aquest municipi de la comarca barcelonina del Garraf.

El fugitiu, que no té permís per residir a Espanya, tenia vigent una ordre d'expulsió al seu país d'origen, que no s'havia executat en estar encara obertes les investigacions judicials que tenia pendents.

El deganat dels jutjats de Vilanova i la Geltrú havia advertit en dues ocasions de les mancances de seguretat de l'edifici, la primera d'elles en l'any 2012 i l'última l'any passat, en considerar que els espais del recinte no estan prou aïllats.