La Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), ha arribat a un acord de col·laboració amb la il·lustradora vigatana Pilarín Bayés per a la creació de la nova imatge de Turisme Familiar, la marca que dona una major visibilitat a les destinacions que volen atraure aquest segment de població.

Segons un comunicat del departament d'Empresa i Coneixement, la nova imatge substituirà l'actual distintiu "per incorporar un relat més ric que representi una destinació plural amb presència de diferents demarcacions del territori i personatges propers i atractius pel seu públic". El Pla estratègic de turisme pretén promoure les destinacions amb equipaments i serveis adaptats a les famílies amb nens, tot garantint la seva especialització en aquest segment.

El departament d'Empresa i Coneixement ha detallat que ha escollit Pilarín Bayés perquè combina "els valors dels que està impregnat el Pla estratègic de turisme". "Es tracta d'una personalitat que coneix exhaustivament el territori i, al mateix temps, és reconeguda i popular arreu de Catalunya", ha explicat la Generalitat en un comunicat. A més ha destacat "la seva llarga trajectòria com a dibuixant enfocada al públic infantil".

Paral·lelament, Bayés també donarà vida a diverses mascotes i escenaris per crear un univers infantil reconegut al mercat i fàcilment identificable a l'estranger. L'ACT també comptarà amb la col·laboració de la il·lustradora per a la realització de diverses activitats adreçades tant al públic final català com també al sector professional turístic.

Aquest segell es posarà a disposició tant de les destinacions com d'empreses privades per tal que l'activitat del turisme familiar consolidi la seva presència al llarg del territori. D'aquesta manera, el públic que demanda aquest tipus d'oferta turística podrà identificar de manera senzilla i amb totes les garanties els adherits que aposten per especialitzar-se en aquest segment del sector.

Segells de Turisme

Familiar de l'Agència Catalana de TurismeNatura i muntanya en família, Platja en família i Equipaments de turisme familiar són segells d'especialització que atorga l'Agència Catalana de Turisme (ACT) a un municipi, conjunt de municipis o equipaments tot garantint que ofereixen uns determinats serveis i equipaments adaptats a les necessitats de les famílies amb nens.

Es tracta a més d'un projecte de col·laboració publicoprivada, ja que els serveis poden ser oferts tant per instal·lacions i equipaments públics com per les empreses turístiques privades de la destinació.Les destinacions certificades amb aquests segells destaquen per la seva qualitat i pel seu posicionament enfront del client familiar. Les destinacions que vulguin ser certificades amb aquests segells han de complir una sèrie de requisits, tant a nivell de destinació com a nivell d'establiments i serveis turístics.

En el cas de les destinacions d'interior, han de comptar amb com a mínim un recurs natural. A més, una part dels seus establiments han de comptar amb mesures específiques per a infants i la destinació ha de comptar amb una oferta lúdica adreçada a infants de diferents edats.

Actualment a Catalunya hi ha 5 destinacions amb el segell Natura i muntanya en família: les Valls d'Àneu, la Vall d'en Bas-Les Preses, la Vall de Boí i Berga, als Pirineus; i Muntanyes de Prades, a la Costa Daurada.

I 19 destinacions certificades amb el segell Platja en família: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Lloret de Mar, Roses, Torroella de Montgrí-l'Estartit, Castell-Platja d'Aro, Sant Pere Pescador i Sant Feliu de Guíxols, a la Costa Brava; Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Santa Susanna, Vilanova i la Geltrú i Castelldefels, a Costa Barcelona; i Calafell, Cambrils, Salou, Vila-Seca/la Pineda Platja i el Vendrell, a la Costa Daurada.

A més, 5 destinacions més es troben actualment en procés de certificació: els Ports, la Vall de Camprodon, Sort-Rialp-Port Ainé, Alp-la Molina-Masella, i la Vall de Ribes-Vall de Núria.Aquestes certificacions suposen unes 600 empreses adherides als segells Turisme Familiar arreu de Catalunya, entre establiments d'allotjament turístic, restaurants, empreses d'activitats, oficines de turisme i equipaments singulars.