El Palau reclama 30 milions a Millet i Montull i desaconsella acusar CDC

19.05.2017 | 06:30

La Junta Directiva de l'Associació Orfeó Català va mostrar ahir la seva «profunda indignació» per la utilització de la institució per a un presumpte finançament irregular de Convergència Democràtica de Catalunya.

La Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana manté la posició expressada en l'escrit de conclusions provisionals i no s'ha adherit a la tesi del fiscal en la «peça Ferrovial».

La Fundació i l'Associació recorden en el mateix comunicat que van encarregar dos informes després que se celebrés el judici oral davant la Secció 10a de l'Audiència Provincial de Barcelona per estudiar les diferents possibilitats que tenien les entitats. Els resultats dels dos informes no aconsellen modificar la posició de l'entitat ni adherir-se a la tesi del fiscal, una decisió que es va mantenir «per àmplia majoria».


També els de Ferrovial

El Palau reclama més de 30 milions d'euros a Fèlix Millet i Jordi Montull, entre altres acusats, quantitat en la qual estan inclosos els 6 milions de l'anomenada «peça Ferrovial». En cas que la sentència dictamini com a provada la tesi del fiscal, la institució entén que el retorn d'aquests diners correspondria al Tresor públic pel delicte de tràfic d'influències. L'entitat entén que «no està legitimada per exercir accions penals» per uns fets pels quals «no ha estat perjudicat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema