La fiscalia sol·licita penes d'entre set i deu anys de presó per als vuit encausats en la peça principal del cas Innova, en què s'investiga el pagament de factures per valor de més d'1 milió d'euros a l'arquitecte Jorge Batesteza i a l'exdirector del CatSalut, Carles Manté, per tasques d'assessorament en la construcció del nou Hospital Sant Joan de Reus.

A més de Manté i Batesteza, entre els implicats hi ha l'exdirector general d'Innova, Josep Prat, i l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, els quals seran jutjats a l'Audiència de Tarragona. Segons l'escrit d'acusació a què va tenir accés l'ACN, els contractes no van seguir la normativa de contractació pública i no es van justificar els treballs realitzats. D'altra banda, la fiscalia sol·licita el sobreseïment sobre Sílvia Barberà, la parella de Batesteza.

Contractació d'assessors

Segons la fiscal, quan Carles Manté i Jorge Batesteza van cessar dels seus respectius càrrecs al CatSalut, tots dos, juntament amb l'aleshores alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i «una persona no determinada de la conselleria de Salut», van acordar que Innova els contractaria en concepte d'assessors en el plantejament i construcció de l'hospital. L'objectiu era «mantenir-los en el mateix nivell d'ingressos que tenien en els seus càrrecs anteriors». Així, l'alcalde Pérez es va concertat amb la secretària d'Innova, Natàlia Torrell; la directora financera del hòlding, Ester Ventura, i el seu director general, Josep Prat. Segons la fiscal, volien «ometre totalment qualsevol tipus de procediment administratiu de contractació, així com produir un menyscabament efectiu de l'erari públic, utilitzant factures simulades o sent conscients que la seva conducta obviava les normes administratives de contractació».

Carles Manté va facturar més de 720.000 euros sense justificar cap dels treballs encomanats. Després de cessar el 27 de desembre del 2006 com a director del CatSalut, Carles Manté va constituir la mercantil CCM Estratègies i Salut, SL, amb seu a Mataró, el 7 de març del 2007.

Factures de 16.000 euros

Només deu dies després, Innova el va contractar fins a finals d'any per un import de 160.000 euros més IVA i amb la possibilitat d'encàrrecs addicionals durant el 2008 d'un màxim de 1.000 hores a raó de 160 euros l'hora. A partir de l'1 de gener del 2009 i fins al juny del 2011, Manté va presentar factures mensuals de 16.000 euros més IVA, que Innova va continuar pagant malgrat que ja no hi mantenia cap relació contractual.