La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, va acusar ahir l'Estat de «sabotatge premeditat» a l'aeroport del Prat per les cues en els controls de passaport, i va criticar també el «silenci còmplice» de l'Ajuntament de Barcelona governat per Ada Colau.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, Munté va avançar que, davant d'aquesta situació de «col·lapse», convocaran a una reunió al delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, la directora de l'Aeroport de Barcelona, Sonia Corrochano, els consellers de Territori, Empresa i Interior, Josep Rull, Jordi Baiget i Jordi Jané, respectivament, i agents econòmics.

Munté va denunciar que es tracta d'un «sabotatge premeditat», perquè els últims dies l'Estat «no ha pres cap de les mesures necessàries per afavorir la mobilitat» a l'aeroport, la qual cosa és «una clara negligència, res casual».

Al mateix temps, la vicepresidenta va afirmar que no entén el «silenci còmplice» de l'Ajuntament de Barcelona.

La portaveu va qualificar de «desafortunades» les declaracions de Millo, que va atribuir les cues al Prat a l'increment de passatgers i a les exigències en seguretat i va afegir que «no és un problema només de Barcelona», encara que va assenyalar que l'Executiu del PP ja està prenent mesures.

Exigeix «disculpes»

Per a Munté, «el millor que podia fer» el Govern «és demanar disculpes pel col·lapse i, si no es veu capaç de revertir aquesta situació, lliurar les claus» de l'aeroport a la Generalitat.

En aquest sentit, la consellera va advertir que el Govern està disposat a anar «fins al final» en la defensa dels usuaris i del sector turístic davant d'aquesta situació de «deixadesa i incompetència altíssima».