Un ós, probablement Goiat, ha atacat i ha causat la mort d'un poltre aquesta matinada al terme municipal de Vilamós, al cor de la Vall d'Aran.

Segons ha informat el Consell General d'Aran, l'atac al poltre, que havia nascut fa pocs dies, s'ha produït passades les 00.00 hores i s'ha tractat del primer atac conegut al Pirineu d'un ós a un èquid.

Un ramader de la zona ha denunciat la mort del poltre, que ha aparegut esquarterat, i els tècnics de seguiment dels óssos del Pirineu han comprovat que efectivament un d'ells, Goiat, alliberat fa un any dins del programa PirosLife i que va equipat amb un GPS, va ser aquella hora al lloc on ha aparegut el poltre mort.

Els tècnics també han pogut comprovar que l'ós s'ha establert als últims dies a la zona centre de la Vall d'Aran i pot anar acompanyat d'una óssa.

Segons el seguiment del GPS, encara que Goiat ronda gairebé sempre per la Val d'Aran també s'ha desplaçat en les últimes setmanes cap a França i cap a la comarca del Pallars Sobirà, uns desplaçaments, que segons els tècnics, podrien explicar-se perquè l'ós està en zel i busca femelles.