L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que va mostrar ahir el seu disgust per l'escorcoll del seu pis i el seu despatx a Barcelona per part de la Policia Nacional, que buscava documentació sobre la fortuna familiar, va dir: «Sento molt tot el que està passant».

Pujol, que va assistir a l'escorcoll al seu despatx del carrer Calàbria de Barcelona, un dels cinc que va efectuar ahir la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) en domicilis i despatxos de la seva família per ordre de l'Audiència Nacional, va evitar atendre els periodistes que esperaven la seva sortida, encara que entre dents va dir: «Sento molt tot el que està passant».

La justícia espanyola investiga la família Pujol-Ferrusola en tres causes, dues a l'Audiència Nacional i una al jutjat d'instrucció número 8 de Barcelona.

En aquests procediments estan imputats l'expresident de Catalunya Jordi Pujol; la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus set fills: Jordi, Marta, Josep, Pere, Oriol, Mireia i Oleguer.

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va decretar l'ingrés a la presó incondicional sense fiança de Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l'expresident català, després de saber-se que va treure d'Espanya fins a 30 milions d'euros en plena investigació judicial. L'Audiència Nacional investiga l'origen de la fortuna que l'expresident de la Generalitat va confessar que havia mantingut oculta a l'estranger durant més de 30 anys.

La investigació va començar en un jutjat de Barcelona però aquest es va inhibir a favor del titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional, el jutge José de la Mata, que ja investigava per presumpte frau fiscal i blanqueig el primogènit del clan, Jordi Pujol Ferrusola. En aquesta causa estan imputats Jordi Pujol, Marta Ferrusola i tots els seus fills menys Oriol.

A més, el jutge titular del jutjat d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, investiga el menor dels germans, Oleguer Pujol, en un sumari per presumpte blanqueig i frau.

«Et visitarem amb el bus»

El secretari general de Podem Catalunya i portaveu parlamentari de CSQP, Albano Dante Fachín, va aprofitar la seva intervenció, la primera de la sessió de control, per enviar un missatge a Jordi Pujol Ferrusola, que va ingressar aquest dimarts a la presó de Soto del Real. «Sigues fort, aviat et vindrem a visitar, amb bus», va assegurar Fachín mentre amb les mans sostenia una reproducció en miniatura del TramaBus, la campanya que va posar en marxa Podem per denunciar la corrupció i les portes giratòries.

A la primera ruta del TramaBus, fa una setmana per Madrid, entre les cares que van dibuixar hi havia la de l'expresident.