L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va donar a llum el seu segon fill en un hospital públic de Barcelona, segons va anunciar ahir ella mateixa a través del seu compte de Twitter.

Colau, que ahir va estar exercint amb normalitat com a alcaldessa i va participar en el minut de silenci que es va dur a terme a la plaça de Sant Jaume per l'últim assassinat masclista a Barcelona, ha anunciat en aquesta xarxa social que «ja ha nascut Gael», que és el nom elegit per al nadó.

«Tot ha anat molt bé i estem molt emocionats. Moltes gràcies a l'equip mèdic», va afegir l'alcaldessa, que acaba el seu feliç tuit -replicat en castellà i català- amb un: «Benvingut Gael!».

El nounat és el segon fill d'Ada Colau i Adrià Alemany, que ja eren pares de Luca, que té actualment sis anys d'edat.

Segons fonts municipals, Colau, que el passat dia 3 de març va complir 43 anys, inicia ara el seu permís de maternitat i seguirà mantenint la condició d'alcaldessa, si bé la intenció de la regidora és dedicar durant aquest permís tot el temps necessari a la cura del seu fill, especialment durant les primeres setmanes.

D'aquesta manera, l'alcaldessa serà substituïda pels tinents d'alcaldia i regidors i podrà prioritzar aquelles reunions o actes públics que tinguin un caràcter essencial o d'especial importància.

Durant el permís de maternitat, el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, exercirà l'alcaldia accidental en els moments en els quals l'alcaldessa Colau estigui absent.